Persoonlijk

Time flies


Time flies. Zoals de titel al doet vermoeden, zal dit stukje gaan over hoe snel het leven eigenlijk aan ons voorbij gaat. Zonder dat we daar eigenlijk erg in hebben. Of hadden. Het is ook zo dat naarmate je ouder wordt, de tijd nog sneller lijkt te gaan. Op maandag heb ik altijd zo’n ‘frisse nieuwe week’ gevoel. Ik vind maandagen heerlijk. Ik kijk nooit zo erg uit naar het weekend op zich. Vroeger wel, dan wilde je natuurlijk dingen doen met vrienden en natuurlijk uitgaan. Tegenwoordig ben ik al blij als het me lukt een filmpje te pakken met W. Bij wijze van spreken dan hè, zo erg is het natuurlijk ook weer niet.. maar mijn punt is dat een week zo om is. Ook maanden en zelfs jaren vliegen aan ons voorbij. Kan me nog zo goed herinneren dat ik bijvoorbeeld mijn rijbewijs haalde, mijn eerste autootje kocht (een Golf), slaagde voor onder andere de MAVO en de kappersopleiding, mijn eerste baan, verkering kreeg met W. (Die verkering houdt inmiddels al bijna 30 jaar (!!!) stand.) Onbegrijpelijk! En dan bedoel ik niet alleen dat W het zo lang al met mij uithoudt. 30 jaar!! Mijn eerste zwangerschap 24 jaar (!) geleden, daarna zouden er nog een tweetal volgen. De verhuizing naar ons huidige huis, om een hele trieste periode af te sluiten en een nieuw begin te maken. Daar wonen we inmiddels ook al bijna 14 jaar. Het middelste kind dat uitvliegt, jaja ik zeg het nogmaals omdat het toch wel een heftig dingetje is nog steeds. 🤗

Ook besef ik me heel erg goed hoe vergankelijk alles is, ook dit leven. Maar ik geniet en kan alles relativeren, gelukkig! Mijn motto is; “Laat alles los wat niet jouw keuze is. (geweest) Je kunt daar niets mee en je kunt er dus ook niets aan veranderen. Het was jouw keus immers niet. Accepteer dat en ‘move on’. Accepteer wat in je verleden ligt en laat het daar. Je toekomst ligt voor je en aan jou is de keus om er iets moois van te maken of om je te laten beïnvloeden door daden of meningen van derden. Ik kies ervoor er iets van te maken. Het leven is simpelweg te kort en veel te kostbaar om door woorden of daden van anderen levensvreugde kwijt te raken. Toch!? Ik weiger dat! Pertinent. 

 W en ik hebben ons volgende saunabezoekje alweer gepland staan. 😉 “We-time.” Dat is alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn tenslotte. 

Liefs.

9 gedachten over “Time flies

  1. Leuk stukje….is ook zo, als je ouder wordt gaat de tijd steeds sneller.
    Vroeger ging ik ook naar de sauna…ik vond het heerlijk maar nu krijg ik manlief niet mee. Geniet ervan.

    Ken jij trouwens ‘passend lezen’ van de bibliotheek of op internet? Ik ben lid geworden. Eindelijk kan ik alle boeken luisteren die ik wil.
    Iets voor jou?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s