Persoonlijk

Moeder


Volgens mij is er geen mens op aarde die zoveel van je houdt als je moeder. Zij heeft je 9 maanden lang gedragen en gebaard, met alle kracht en liefde die haar lichaam haar gaf. Een explosie van liefde overviel mij op het moment van de geboorte van alledrie mijn kinderen. Bij elk van hen hetzelfde overweldigende gevoel. Allesoverheersend bijna. Een enorme roze wolk waarop je de eerste week mag leven en dankbaarheid dat je voor zo’n hummeltje zorgen mag. 

De hele kindertijd ben je bezig met het zorgen dat het ze aan niets ontbreekt, zorg je voor voedsel en kleding en dat ze op tijd hun rust krijgen. Je beseft je eigenlijk nog niet dat het zorgen later ook een diepere betekenis krijgt. Het zorgen voor je kind verandert in zorgen om je kind zodra ze groter worden. Wanneer ze afspreken met vrienden die je niet kent, het huis verlaten om uit te gaan en het hopen dat ze op tijd en gezond weer thuis mogen komen, beslissingen die ze nemen waarin jij je niet vinden kunt (of juist wel) en hopen dat het goed uitpakt, het voor het eerst zelf met de auto op pad gaan, voor het eerst zonder ouders op vakantie.. Het enige dat je doen kan is een beetje sturen en hopen dat ze serieus naar je adviezen en raad willen luisteren. 

Ik besef me dat ik beslist niet wil dat mijn kinderen in mijn voetsporen treden. Ik zou juist ontzettend graag zien dat ze naast mij staan en van daaruit verder gaan. Dat het gelukkige mensen mogen worden met hun hart op de juiste plaats. Graag zou ik zien dat hun horizon verder reikt dan de mijne ooit deed. 

Uit liefde zijn ze alledrie geboren en met heel veel liefde zal ik ze straks, als de tijd daar is, alledrie loslaten. Mijn kinderen, stuk voor stuk mooie mensen, op hun unieke eigen manier. Ik houd van alledrie. ♡ 

Liefs. 

4 gedachten over “Moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s