Vrije tijd

Saunadagje, Sauna en Beauty Oase


Gisteren hebben W en ik ons bijzonder vermaakt in de sauna. Er is nergens een plek waar je zo kwetsbaar en open bent en je jezelf letterlijk zo blootgeeft. Nergens een plek waar mensen in een groep elkaar accepteren, geen vooroordelen hebben over de ander, plezier hebben met elkaar en een enorme rust mogen ervaren. 

De Balinese rasulbehandeling die je daar kunt krijgen, kun je haast magisch noemen. In de cabine speelt zich een verhaal af en tijdens de vertelling laat het geluiden horen van de natuur en alle elementen. Er bevindt zich een Boeddha beeld onder andere en een sterrenhemel. Al gaandeweg het verhaal mag je jezelf helemaal scrubben en insmeren met een Opium gelpakking. Wat een heerlijkheid en wat een sfeer. Het was een genot om dat te mogen meemaken. Je bent heerlijk met jezelf bezig en voelt je daarna superontspannen.

De sauna’s zijn er ontzettend fijn, niet te groot. Er is ook veel keus. Zo is er een boomgaardsauna waar je niet alleen geniet van de warmte en rust maar ook van heerlijke fruitgeuren. Als je geluk hebt, zoals W en ik gisteren, dan krijg je een privé mini opgieting. Zo heerlijk! Verder kun je er onder andere kiezen uit een infrarood sauna, lichttherapie sauna, Finse sauna, concertsauna waar een tv aanwezig is waar concerten kunnen worden bekeken, Turks stoombad, kruidentempel.  Verder zijn er regelmatig opgietingen die door een saunameester worden gedaan. Dat duurt ongeveer een kwartier en wordt met drie geuren per opgieting gedaan. Soms word je er verrast wanneer je net heerlijk met je ogen dicht zit te genieten, door een douche met koude ijsklontjes! Wanneer de opgieting ten einde is, mag je de cabine verlaten en krijg je een heerlijk stuk fruit aangeboden. Daarna is het natuurlijk heerlijk (en noodzakelijk) om af te koelen onder de koude stortdouche of een ‘duik’ in het dompelbad. 

Ook het eten en drinken is er overheerlijk en betaalbaar. W en ik hebben gisteren een half etmaal mogen genieten van al deze luxe en zijn moe en voldaan ‘s-avonds ons bed in gevallen. Dit is de sauna waar wij ons thuisvoelen en waar gemoedelijkheid heerst. Senang. Dat woord alleen al zegt alles. Je wordt er blij en gelukkig. 

(En even voor de duidelijkheid, ik heb geen aandelen of iets dergelijks in deze sauna.)🤓

Liefs. 

4 gedachten over “Saunadagje, Sauna en Beauty Oase

  1. Ik kan alleen beamen wat je schrijft. Wij komen al jaren in deze sauna, zelfs nu we in Zweden wonen komen wij er graag als we in Nederland op bezoek zijn. Er is het nodige verbouwd en verluxed (eigen woord). Over 2,5 week zijn we er weer! En ook ik heb geen aandelen! Ingrid

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s