Met een knipoog

Vreemdgaan


Ik vind het een dingetje hoor, vreemdgaan. Op zoveel manieren kan zich dat uiten. Zo kun je bijvoorbeeld ineens een ander merk wasmiddel nemen en erachter komen dat ook die best goed schoon wast, maar dat die toch nét even wat minder lekker ruikt. Of je stapt van je geloof af en draagt opeens alleen nog maar rokken in plaats van de jeans die je altijd droeg, bijkomend ongemak daarbij is dat je daardoor niet meer zo lekker wijdbeens kunt gaan zitten. Ook kan het zo zijn dat je opeens een Android fan bent in plaats van de Apple freak die je ooit was, maar vervolgens krijg je spijt als haren op je hoofd.

Vreemdgaan betekent dus eigenlijk zoiets als afstappen van je geloof en aftasten of dat andere wat voor je is. Afwijkend gedrag van wat je normaliter doet of zou doen. We doen het allemaal, we gaan allemaal vreemd. Zo ben ik zelf sinds woensdagavond na jarenlang brunette te zijn geweest, overgestapt naar een blonde Dollie variant van mezelf. De tijd moet nog uitwijzen of dit een blijvertje is. 

Als ik even dieper op deze materie inga en een level verder kijk, dan kom ik tot de ontdekking en conclusie  dat er om mij heen in de afgelopen 50 jaar toch ook wel behoorlijk wat mensen zijn vreemdgegaan. En in dit geval heb ik het dan niet over een ander tandpasta’tje, shampoo’tje of een totaal ander uiterlijk. Maar dan heb ik het over het echte vreemdgaan. Het ‘all the way’ gaan met een ander dan je eigen man/vrouw. Met een vreemde gaan dus eigenlijk.

Ik besef me dat ook hierover de meningen zullen verschillen zoals dat met elk ander onderwerp ook het geval is. Maar mijn punt uiteindelijk is dat wanneer je op welke manier dan ook ooit vreemdgaat, je (vaak) toch graag weer terug wilt naar hoe het was. Het wordt pas echt heel vervelend wanneer je dat niet meer kunt.

Mijn moraal van dit verhaal;

Het gras bij de buren is echt niet altijd groener en langer of dikker bezaaid. Een Opel rijdt niet beter dan een Mazda. Espresso is niet lekkerder dan een cappuccino. Een beetje ‘proeven’ mag, maar wat je gewoon bent blijft toch altijd nog het fijnst en het lekkerst. 

Zo, mijn koffie is weer op. Ik ga me aankleden.

Liefs.

3 gedachten over “Vreemdgaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s