Met een knipoog

Libido, Libidon’t


Als newbie zijnde wat betreft het menopauzale50plusserzijn heb ik natuurlijk nog niet zoveel ervaring. Zo heb ik zelf eigenlijk alleen nog maar last van die bloedirritante opvliegers en dan vooral ‘s-nachts. Ik moest altijd een beetje lachen wanneer ik een vrouw van mijn leeftijd, maar die in mijn ogen echt veulllllll ouder leek, zag staan met een rood aangelopen hoofd met zweetdruppels die naar beneden parelden, puffend en wapperend met een krant of waaier. Intussen voel ik me daarover vreselijk schuldig dus hierbij trek ik alle bijbehorende opmerkingen die ik daarbij in mijn hoofd maakte met een welgemeende SORRY in! Sorry, maar ik wist niet beter. Echt niet.

Toen ik nog jong was, lees een jaar geleden, had ik werkelijk nog geen idee wat mij in de toekomst allemaal te wachten stond. Serieus, daar dacht ik niet aan. Het was tenslotte de ver-van-mijn-bed-show. Ik las er ook nooit iets over omdat het me totaal niet interesseerde. Het zou mij immers niet overkomen allemaal. Althans niet binnen laten we zeggen de eerstkomende 25 jaar.

Nu weet ik inmiddels dat er enorm veel over dit onderwerp geschreven en gepraat is en lees ik her en der stukjes van ervaringsdeskundige vrouwen. In mijn ogen zijn dat vrouwen zoals mijn buurvrouw, ietsje ouder dan ik, die door de hele periode heen lijken te dansen zonder al te veel nare lichamelijke ongemakken. Die een spetterend seksleven hebben waar de vonken nog vanaf vliegen en die stralen als de zon. Het is hen allemaal gegund natuurlijk, maar wat koop ik daarvoor met mijn vooral in de nacht rood aangelopen hoofd, zweet tussen mijn billen, borsten, benen en vrijwel elke naad en mede daardoor een slaaptekort dat valt af te lezen aan de driedubbele wallen onder mijn ogen? Nou?

Zoals gezegd lees ik veel. Maar over libido, of juist het gebrek eraan, is niet zo heel veel te vinden. Het zal een taboe zijn misschien? Of een schaamtepuntje? In ieder geval, het schijnt dus dat je zin-in-seks tijdens de menopauze dramatisch kan gaan zakken. Dat je zeg maar helemáál nooit zin meer hebt in seks of seksuele handelingen. Dan degradeert je libido dus in ene naar libidon’t. Je moet er als man zijnde toch niet aan denken dat dit je vrouw zal treffen? Mannen hebben dit overigens volgens mij helemaal niet, die seksen tot hun 80e, of nog langer zelfs. Of hun leven ervan afhangt. Minstens!

Als al je probeersels om je libido weer te verhogen niet helpen, dan heb je dus een probleem als stelletje. Wanneer je oesters niet kunt waarderen, crèmepjes en zalfjes de boel ook niet meer voldoende opgewarmd krijgen, je alles eet waar je lichaam warm van dient te worden, regelmatig naar de sportschool gaat en het nog steeds niet werkt, wat dan? Bestaat er zoiets als libido uit een potje?

Gelukkig gaan W en ik regelmatig samen naar de sauna, staat het glijmiddel op siliconenbasis bij ons op het nachtkastje, eten we avocado, pinda’s, vijgen en bananen, drinken we koffie, maken we avondwandelingen, hebben we geen stress en kan ik, door all of the above, hier gelukkig niet volmondig over meepraten.
Maar het zal je maar gebeuren. 😬

Liefs.

13 gedachten over “Libido, Libidon’t

   1. Zwijg, heb het teruggebracht naar de apo, ik reageerde verkeerd op een bepaald kruid, kreeg er heel de dag een rood en warm gevoel van, net het omgekeerde dus… sinds we naar Portugal geweest zijn is het zweten even gestopt blijkbaar, fingers crossed!
    X

    Like

   1. Nou weet je Mrs.Brubeck, seks is schunnig lekker, laat ik daar even duidelijk in zijn. Maar om nou te zeggen dat er zonder seks geen leven is gaat me wel wat ver hoor. 😂💋

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s