Persoonlijk

Familiebanden

Het valt me regelmatig op dat mensen (familie)banden zo makkelijk breken. Zodra er onenigheid is over iets en dat bijvoorbeeld te lang aanhoudt of wanneer irritatiepuntjes zich opstapelen, zegt men elkaar gedag en wil men niets meer met elkaar te maken hebben. Sorry zeggen, uitpraten of gewoon vergeten en vergeven is er niet meer bij tegenwoordig.

*klik* gewoon just like that.

In mijn opinie gaan de meeste relaties kapot door niet goed te communiceren. Er blijft dan iets in de lucht hangen, het onuitgesprokene, waar dan altijd een bodempje van bij de ander blijft zitten. Wanneer je dat bodempje niet ledigt, zal het contact zich ook nooit kunnen herstellen.

Er zijn 2 manieren om weer nader tot elkaar te komen. -De hele issue naast je neerleggen en er nooit meer over praten. Dit werkt natuurlijk alleen maar als je allebei zo kunt handelen en er allebei op deze manier over denkt. -Of je spreekt het hele gebeuren uit. Hierbij loop je dan wel, vind ik, het risico dat je dingen erbij gaat halen. Dingen die niets met het grote geheel te maken hebben, meestal ook ouwe koeien. Vaak blijft dit ook de latere jaren meespelen op de achtergrond. 

Huwelijken worden verbroken doordat het samenleven niet meer lukt. Vriendschappen worden verbroken omdat men uit elkaar groeit of omdat je elkaar om wat voor reden ook uit het oog verliest. Banden tussen kinderen-ouders, broers-zussen, neven-nichten, ik zie om me heen dat zelfs die banden verbroken worden.

Vaak is in dit soort situaties 1 van de 2 familieleden in kwestie degene die de band verbreken wil. De ander wil dat vaak niet, het is niet zijn keuze..

Wat diegene niet snapt of geleerd heeft van liefde en/of het hebben van familie, is dat deze bloedbanden nooit verbroken zullen worden. Je bent immers verbonden aan elkaar doordat je je bloed deelt met mensen uit dezelfde familie. 

Hoe graag hij of zij ook het contact met jou zal willen verbreken, hoe wanhopig hij het ook probeert, het zal hem niet lukken.

Of je het nu wilt of niet en of je nu moeder, zus, tante, nicht, vader, broer, oom, neef bent, je blijft dit altijd.

Want, familie ben je voor altijd. ♡ 

Liefs.

16 gedachten over “Familiebanden

 1. Ik volg je voor het grootste gedeelte. Het grote probleem is dat mensen niet meer kúnnen praten…
  Maar het is niet omdat iemand familie is dat je daarom persé die band moet blijven aanhouden, familie zijn geeft je NIET het recht om alles met de mantel der liefde te bedekken!
  Liefs x

  Geliked door 4 people

  1. Nee, precies. En zo bedoel ik dit stukje ook niet. Wanneer een familieband gebroken wordt is die band stuk, maar dat doet niets af aan het feit dat jij iemands zus, broer, moeder bent. Ook al zou je de rest van je leven geen contact meer hebben je blijft toch die zus, broer of moeder. Contact of niet, verbroken of niet

   Geliked door 1 persoon

  2. Ik onderschrijf de reactie van Mrs. Brubeck volledig. Soms lukt het gewoon niet meer. Als je 40 jaar lang alles uit de kast hebt getrokken en je er met je hele gezin aan onderdoor gaat, dan mag je ooit voor jezelf kiezen.
   Ik heb dat gedaan. Het heeft me 3 jaar aan tranen gekost en is één van de 4 pijlers van mijn blog. Mijn mantel der liefde is onnoemelijk groot, maar kan niet alle onwil, egoïsme en haat jegens mijn lieve man en kind bedekken…. (hier horen puntjes 😉) Ik ben als moeder verplicht mijn kind daartegen te beschermen ❤ Liefs xxx

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik begrijp wat je zegt, ik herken het ook een beetje. Ik kan daar niet verder op ingaan hier, maar geloof me als ik zeg dat ik snap wat je bedoelt. Laten we zeggen dat ook ik ‘misbruikt’ ben doordat ik alles met de mantel der liefde bedekte. Maar zoals ik eerder al zei, ooit is het jouw moment (of het mijne of het hare) Voor mij is dat nu!
    Natuurlijk moet je voor jezelf en je gezin kiezen! Je hebt de plicht je hart te beschermen en zeker het hart van je geliefden. X

    Geliked door 1 persoon

 2. Ook ik kan hier in mee en ben rijk als het om familie zijn gaat maar ik weet helaas ook hoe het is om het anders te ervaren, gisteravond toevallig nog. Je blijft familie maar soms voelt dat niet meer zo, niet echt. En dan kun je soms niet anders dan voor jezelf kiezen…

  Like

 3. Familie bij bloed, toch merk ik dat een ieder steeds meer individualistischer wordt, mijn broer en ik hebben een band bij bloed, maar hebben nooit veel samen gedaan. We zien elkaar bij mijn ouders en op verjaardagen, en dat is het eigenlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s