Met een knipoog

Vlieg op! 


Gek word ik.

Gek van die verdullemense opvliegers. Die te pas en vooral ook te onpas op me komen vliegen. (Haha, leuke woordspeling Ellie) Bloedirritant. Vervelend. 

Nergens wordt rekening mee gehouden. He-le-maal nergens!

Niet met de buitentemperatuur, niet met waar ik op dat moment mee bezig ben, niet met wààr ik aanwezig ben, niet of ik wel in staat ben of ik hem weg kan puffen zoals ik dat deed bij de weeën tijdens mijn drie bevallingen. Niet of het in het geheel wel uitkomt, echt nergens mee. 

Bloedheet krijg ik het ervan. Ik zweer het je. Bloedstollend heet. Vre-se-lijk.

Tijdens een gesprekje met de buren of whoever, tijdens een wandeling met W in de koele avonden, tijdens een belangrijk telefoontje dat je plegen moet, tijdens de stoelgang, tijdens de seks…  Allemaal drama. Fikse ellende. Meestal te onpas. Eigenlijk altijd te onpas. 

Op al die momenten moet je je activiteit van dat moment onderbreken om deze niet te stoppen en allesoverheersende hittegolf als een lawine over je heen te laten denderen. Kun je het je voorstellen? Dat je al je activiteiten onderbreken moet omdat je het op zo’n moment niet trekt? Ook W niet. 😳 

ALLE activiteiten! Ja, ook die ene die ik het laatst noemde. Vre-se-lijk! Op het moment suprème, ‘sorry W, even een heet momentje wegpuffen hoor’, terwijl je ondertussen een handdoek van onder je bed vandaan grist waarmee je je oververhitte lichaampje van tussen je billen tot aan je kruin, van je grote teen tot aan je nek voorzichtig deppend afdrogen doet en stoer een tweede poging waagt. 

VRE-SE-LIJK!

Liefs.

Ook dit stukje is niet in zijn geheel autobiografisch, maar helaas wel realistisch.

9 gedachten over “Vlieg op! 

  1. Ik las dat het kan verergeren door het drinken van veel koffie en thee. Dus ga ik daar maar eens mee beginnen, met het minderen daarvan.
   Ik heb het blogje gedramatiseerd natuurlijk, maar vind het wel vervelend.

   Geliked door 1 persoon

 1. Nou ik ging vroeg de overgang in, half in de 40 weinig klachten gehad alleen wel wat wisselende stemmingen, weinig opvliegers en gedoe en een paar jaar later was ik er van af…. Heerlijk hoor. Sterkte er mee verder……. gaat vanzelf weer een keer over maar inderdaad de een heeft er veel meer last van dan de andere. Je hebt een leuk blog. Heb niet altijd tijd om te lezen maar kom zeker nog eens buurten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s