Persoonlijk

Klein zijn

Vroeger droomde ik er altijd van om 1.60 cm te worden. Liefst nog langer, maar ik begreep al wel dat dat er niet in zou zitten gezien mijn familie en de bijbehorende genen. Aan vaderskant waren mijn ooms en tantes allemaal tussen de 1.50 cm en 1.70 cm. Die van 1.70 is een man, voor onze begrippen een enórme man. Mijn tantes waren niet langer dan 1.60.
Mijn vader was in mijn ogen niet klein, maar hij haalde ook slechts 1.59 cm. Mijn moeder was 1.64 cm, langer dus dan mijn vadertje.
Maar enfin, ik dwaal een beetje af, maar zo hebben jullie een idee uit wat voor nest ik kom.

Doordat ik zo klein was in mijn kinder- en tienerjaren, ben ik ooit voor een aantal weken in het ziekenhuis beland. Daar kreeg ik allerlei onderzoeken om uit te sluiten of er toch niet iets mis was met me. Ik herinner me nog dat mijn ouders op bezoek kwamen terwijl ik net lekker op het binnenhofje aan het voetballen was met een zuster. Ik voelde me gestoord door hun bezoek en zei dat ze later maar terug moesten komen. Wat moet dat hun pijn gedaan hebben, ik voel me daar nog steeds erg schuldig over ook al was ik toen nog maar een kind.
Ook werd er getwijfeld of ik in mindere mate misschien wat dwerggroei had en werd er elk half jaar een controle foto gemaakt van mijn beide handen en polsen.
Na talloze onderzoeken is uiteindelijk gebleken dat er met mij helemaal niets mis was en werden we naar huis gestuurd met de woorden: 'Wanneer ik naar beide ouders kijk, is het voor mij wel vrij logisch dat uw dochter deze lengte heeft en zal zij waarschijnlijk niet heel groot worden', aldus de kinderarts. Tja, dat hadden wij zelf ook wel kunnen verzinnen.
Gelukkig kreeg ik op mijn 14e nog een groeispurt en ben ik uiteindelijk 1.55 geworden. Net niet de 1.60 waar ik zo van droomde.

Toch heeft klein zijn niet alleen maar nadelen. Hoewel ik dat vroeger duidelijk anders zag.
Nu ik ouder (en grijzer) word, ondervind ik een aantal voordelen van het klein zijn.
• Ik werd en word altijd jonger geschat.
• Ik heb jarenlang in een kindermaatje gepast, dat is voordeliger dan kleding voor volwassen.
• mijn lichaam is qua oppervlakte veel kleiner dan dat van de gemiddelde vrouw, waardoor ik veuuuul langer met producten zoals scheerschuim, bodylotion en olie doe.
• ik hoef niet zo ver te bukken als ik iets van de grond op moet rapen.
• ik kan nog steeds met gemak met platte handen en gestrekte benen de vloer aanraken, ook al heeft dat totaal geen nut.
• zo krijg ik ook nog vlot genoeg mijn been in mijn nek als het moet. Ook volkomen nutteloos, maar wilde het wel even gezegd hebben. 😜

Er zitten eigenlijk maar twee nadelen aan het klein zijn.
• doordat ik in een menigte zo opval, moet ik oppassen wat ik doe en zeg en hoe ik me gedraag, want als er iets mis gaat kun je de klok erop gelijk zetten dat men altijd weet dat ik het was. Ik val nu eenmaal op.
• ik kan nooit ergens fatsoenlijk bij en heb een trapje nodig bij het schoonmaken van dingen die hoger zijn dan 1 meter 60.

W vind overigens dat er ook voordelen zitten aan het hebben van een kleine vrouw. Daar ga ik verder niet op in hier, dat moeten jullie zelf maar verzinnen.

Liefs.

3 gedachten over “Klein zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s