Persoonlijk

Laat je gaan, laat het gaan


Op deze allereerste dag van onze vakantie deed mijn lief W tijdens ons bezoekje aan het wellness centrum een uitspraak. Zo eentje die me de gehele dag achtervolgde. Zo eentje waar je over na gaat denken. Hij zei namelijk: “Wanneer je je laat gaan, geniet je zoveel meer en zoveel intenser”. Hij doelde niet specifiek op iets denk ik. Of misschien ook eigenlijk wel. Feit is dat ik daar over na ben gaan denken vandaag en dat ik daar nu een klein beetje mijn gedachten over wil laten gaan.

Het is inderdaad ook wel zo. Wanneer je je laat gaan, geniet je zoveel intenser. Zoveel dieper en wordt alles zoveel mooier.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een wat ingetogen mens bent en je tijdens een feest de hele avond netjes op je stoel blijft zitten, zachtjes heen en weer wiebelend op het ritme van de muziek die gespeeld wordt door de band, kletsend met de buurvrouw. Je geniet.
Maar je kunt ook behoren tot de groep mensen die uitbundiger is dan dat, de wat meer extraverte mens dus. Zij die tijdens een feest juist NIET op hun stoel blijven zitten, maar zich mengen tussen het feestgewoel en dansen tot ze erbij neervallen. Ook die genieten. Met een grote G. Want zij durven zich te laten gaan. Letterlijk. De rem is weg, waardoor alles vrij spel heeft.

Dit laten gaan geldt ook tijdens bijvoorbeeld de seks. Ja, ik benoem het weer. Want ook dit hoort gewoon bij het leven, toch?
Zodra je je niet meer geremd voelt in wat en hoe je iets doet met je geliefde, geniet je zoveel meer. Niet alleen van de seks, maar ook van elkaar. Deed je vroeger nog alles in het donker en durfde je niet eens een lamp aan. Nu lig je met de lampen aan te stunten met attributen èn met elkaar, waardoor je de lach op je hand hebt en je jezelf helemaal kunt laten gaan. Veel intiemer, zelfs en óók met het licht aan.

Tijdens ruzies is het vaak ook veel fijner en in ieder geval intenser als het hard tegen hard gaat. Op het moment zelf is het natuurlijk strontvervelend dat het zo loopt, maar in mijn opinie is het wel veel beter voor je geestestoestand daarna. Als alles gezegd, gedaan, gescholden en verweten en vergeven is, krijg je de rust in je lijf daarna helemaal terug. Jij hebt van je hart geen moordkuil gemaakt en hebt gezegd en gedaan wat je wilde, zonder ook maar iets op te kroppen. We weten allemaal dat dat niet goed is, dat opkroppen.

Psychologisch gezien kun je ook dingen laten gaan. Je kunt het loslaten. Zodra je iets loslaat heb je namelijk je handen vrij voor bijvoorbeeld de dingen waarvan je houdt of dingen die je graag wilt. En als je je handen daarvoor vrij hebt, kun je ook voor de volle 100% genieten van datgene wat daarvoor in de plaats gekomen is. Het negatieve heeft dan plaatsgemaakt voor het positieve.

Mocht je je afvragen tot welke groep mensen ik behoor, dan kan ik jullie verklappen dat dat afhangt van het gezelschap om mij heen, het aantal wijntjes dat ik tot me neem, mijn humeur en natuurlijk mijn (gebrek aan) lef op dat moment.

In mijn eentje durf ik alles, in gezelschap ben ik wat meer verlegen. Maar wanneer ik met de juiste mensen ben, 1 (of meer) wijntjes nuttig en dus vrolijk word, is de rem bij mij ook los en zal ik me voluit laten gaan tot het moment van extase.
Vraag dat maar aan de mensen om mij heen.

Liefs.
Follow my blog with Bloglovin

12 gedachten over “Laat je gaan, laat het gaan

  1. Soms heb ik helemaal het gevoel dat wij elkaars gedachten kunnen lezen 😀.
    Idd, gevoel is ontzettend belangrijk, maar ook zo persoonlijk. Als ik voel dat ik mezelf kan zijn dan kom ik ook los, maar ook tot rust omdat het houvast biedt!
    Liefs xx

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s