Persoonlijk

Verbeter de wereld, begin.

Hokjesgeest. Hebben we daar niet allemaal een klein beetje hekel aan, dat mensen elkaar in hokjes stoppen?

Zo weet iedereen natuurlijk dat niet alle getinte mensen slechte of criminele mensen zijn, ook al doet opsporing verzocht soms anders vermoeden. Twee soorten mensen zijn dit eigenlijk al, namelijk zij die getint zijn èn crimineel. 2 Hokjes.

Er zijn hokjes voor lange mensen, kleine mensen, bruine, zwarte, groene en gele mensen, mensen die geloven, mensen die juist niet geloven, homo’s, hetero’s, Apple en Samsung fans, Ajax en Feyenoord supporters en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Overal waar mensen samen komen ontstaan dus (kleine) groepjes mensen die onderling van elkaar verschillen. Als je een beetje fatsoenlijk opgevoed bent, dan weet je dat iedereen gelijk is en zal dat geen probleem opleveren. Het wordt anders wanneer je je begeeft onder een groep mensen die zich daarin niet kan vinden. Dan krijg je misverstanden en onenigheid.

Het punt dat ik probeer te maken is dit:
Gisteren was in Amsterdam de Gay Pride, de Canal Parade toch? Een grote groep mensen die vindt dat ze geaccepteerd moet worden en waar de gelijkheid tussen homo’s, lesbo’s en transgenders ‘gevierd’ wordt.
Nu heb ik helemaal niets tegen homo’s, noch tegen lesbo’s of transgenders, laat ik dat even vooropstellen maar creëren we nu eigenlijk niet juist een groep? De groep die met zijn geaardheid ‘afwijkt’ van de groep die hetero heet? Dat willen we toch niet? We willen toch behandelend worden als mens en individu en niet als homo, lesbo, transgender, Ajacied, buitenlander, Apple-fan, christen of atheïst of wat dan ook?

Zijn we bovenal niet gewoon allemaal mens? Ongeacht de kleur, de sekse, geaardheid, geloof.
Laten we ons vooral daar op richten, op het mens zijn en gewoon proberen de mens naast ons èn onszelf te tolereren en te respecteren?
Je moet klein beginnen toch, dus begin.

[Even voor de duidelijkheid, ik heb niets tegen welk soort mensen dan ook, dit stukje is alleen bedoeld om het te schetsen, want als er iemand ruimdenkend is dan ben ik dat wel.]

Niemand wil in een hokje maar we creëren er teveel.

Liefs.

Follow my blog with Bloglovin

3 gedachten over “Verbeter de wereld, begin.

  1. Helemaal mee eens. Mensen zijn mensen. Hun geaardheid, kleur of ras doet er niet toe. Vanbinnen zijn we allen hetzelfde: blij, bang, verdrietig… Toch jammer dat sommigen zich zo moeten uitsloven om zich te bewijzen als ‘gelijkwaardig.’ Voor mij is iedereen gelijkwaardig en hoeft al die onzin niet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s