Met een knipoog

Happy

Hoewel de titel anders doet vermoeden, wordt dit geen vrolijk postje.
Er is namelijk iets waar ik me zo erg aan irriteer dat het het plezier uit mijn lichaam zuigt. Het duurt in het slechtste geval hooguit drieënhalve minuut, maar vaak slechts een aantal luttele seconden. Luttele seconden wanneer ik het zelf in de hand heb, bij overmacht moet ik mezelf eraan overgeven en het gedwee over me heen laten komen terwijl ik het ondertussen probeer weg te puffen en tegelijkertijd ook mijn aandacht probeer te verleggen.

Hoe langer ‘het’ bezig is, hoe heftiger mijn reactie erop en hoe bozer ik word.
In beginsel denk ik altijd nog dat het wel grappig is, maar hoe verder het op scheut geraakt, hoe sneller de irritatiepuntjes zich opstapelen en ik tot grote hoogtes [lees: kast] kom. Echt, letterlijk op de kast krijg je mij hiermee. 😡

Halverwege trek ik het vaak al niet meer en ben ik haast in staat om een baksteen op hem te gooien. Dat doe ik natuurlijk niet omdat A: ik geen baksteen bij de hand heb en B: ik ben niet zo gewelddadig. (Dit alleen om even de situatie voor jullie te schetsen.) en C: ik kan niet mikken.

Tegen het einde zit ik er HE-LE-MAAL doorheen en kan ik haast niet meer ademen. Mijn hartslag gaat van boem-boem-boem en razendsnel.

Tot de laatste seconde sta ik zo gespannen als een snaar. Wanneer uiteindelijk de laatste klanken klinken, zakt het stressniveau in mijn lichaam weer naar aanvaardbare waardes en kan ik weer rustig ademhalen en verschijnt er weer een glimlach om mijn mond.

Waar ik het in vredesnaam over heb?

Mocht je dit een leuk nummer gevonden hebben ooit, zoals ik dat ooit ook vond, ga dan niet het aantal keren ‘Happy’ lopen tellen die erin gezongen worden. Alsjeblieft, doe het niet!
Ik deed dat wel gisteren toen het weer eens door de boxen galmde en ik kwam tot een luttele 52 keer, maar feel free to correct me if I am wrong. 😁
Na 1 keer ‘Happy’ had ik de zanger ook al geloofd. Dat hoefde hij niet nog 51 keer voor mij aan te dikken.

Ik hoop dat ik jullie nu niet dezelfde gevoelens bezorg bij dit intens vrolijke nummer, ook al heb ik daar wel een beetje mijn twijfels over nu, maar allez het moet maar even.

Liefs.

Follow my blog with Bloglovin

7 gedachten over “Happy

      1. Ja hoor, begreep ik zeker… misschien leek mijn reactie wat kort door de bocht… dat heb je soms met schrijven… Ik vind die happy er ook over. Het gaat snel irriteren, maar nu denk ik dus altijd aan dat vreselijke nieuws. Het valt me op dat ze dat plaatje nog steeds enorm veel draaien.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s