Met een knipoog

You Tarzan, me Jane

Niks leuker dan een romantisch en leuk verhaaltje over een man die een vrouw het hof probeert te maken. Toch? Hoeveel verhalen, toneelstukken, films en liedjes zijn er inmiddels al over gemaakt?

Zo heb je natuurlijk het verhaal van Romeo en Julia.

De balkonscene, een aubade de l’amour, hoe romantisch is dat? Stel je voor dat er een heerlijke man onder je balkonnetje staat met zijn gitaar, dwarsfluit, mondharmonica of whatever. Mooie melodieën klinken van beneden en reiken tot in je slaapkamer. Genietend van dat mooie deuntje doe je je ogen dicht en laat je alles over je heen komen. Heerlijk wegzwijmelend.

Of bijvoorbeeld het verhaal van de Titanic.

Hoe een uitgehuwelijkt rijk jong meisje verliefd wordt op een arme artiest. Dat zij haar voorgenomen huwelijk daardoor niet meer ziet zitten en afstand van het leven wil doen, wat haar geliefde dan voorkomt. Dat zij (naakt) model staat voor zijn schilder- en tekenwerk en zij steeds verder naar elkaar toegroeien en zij uiteindelijk haar vermeende verloofde verlaat om bij haar minnaar te zijn. Dat zij hem na zijn overlijden belooft hem nooit meer los te laten. Dromen we niet allemaal over een levenslange liefde?

Het verhaal van Tarzan en Jane is een apart gevalletje.

Zie je het voor je? Hoe een normaal uitziende jongeman je redt van een stel bavianen? Dat hij in zijn nietsverhullende lendendoekje c.q. niemendalletje hangend aan lianen door de jungle slingert om jou het hof te maken?

Voel je het? De romantiek?

Iets meer recent heb je dan natuurlijk Grease en Dirty Dancing. Dat waren films en verhalen die mij enorm aanspraken. Temeer omdat ik indertijd mezelf kon associëren met de hoofdrolspelers omdat ik zo’n beetje in dezelfde leeftijdscategorie en levensfase zat als zij.

De dansende en sensueel bewegende gespierde lichamen van de mannen die op het ritme van de muziek je het hart op hol brachten. Wat moet dat een oeverloos lekker gevoel zijn geweest wanneer je zo’n vent getroffen had. Van die subtiele aanrakinkjes waarvan je tintelingen door je hele lichaam kreeg. Van die blikken waar je je geen raad mee wist.

Ondertussen doe ik het inmiddels al langer dan 25 jaar met de romantiek van W.

W die me bij tijd en wijle resoluut doch subtiel en op zijn manier romantisch vraagt: ‘zullen we even?’

Of ‘ga je mee naar bed?’

En ik wil niet ruilen hoor, met niemand! Maar af en toe een beetje wegdromen met Romeo, Jack, Tarzan, Danny en Johnny moet kunnen toch?

Liefs.

IMG_0144.JPG

Follow my blog with Bloglovin

9 gedachten over “You Tarzan, me Jane

 1. Toch weer dat lendedoekje… 😉
  De beste romantiek ooit komt van twee heren… Laurel and Hardy, de een kon niet zonder de ander. Niet in de films en niet buiten de films. Herenliefde toen men nog niet eens het bestaan van deze term wist. Zij deden het meer dan 25 jaar samen… en ik weet zeker dat geen van hen zou willen ruilen met een Tarzan. 🙂 Misschien wel met de aap. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat lendendoekje weet me wat hè? Ik neem daar hier het stof ook mee af 🤣
   Laurel en Hardy waren twee mannen naar mijn hart. Ik heb daar hele goede herinneringen aan, aan die twee. Heerlijk stel.

   En is het niet precies zoals het hoort? Dat je met niemand wilt ruilen? Ook of zelfs niet met een aap. 😬
   😘🤗

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s