Met een knipoog

50plus, maar nog niet volwassen dus

Goed dan. Ik ben vijftigplus. Vooral die plus doet het hem, niet?
Volwassen? Neen. Dat ben ik niet. Dat ben ik ook niet van plan snel te worden moet ik bekennen. Ik vind het leven te ingewikkeld om daar te serieus mee om te gaan. Serieus hoor!
Ik doe liever gek en maf, met af en toe een onvoorspelbare uitspatting van iets waar ik mezelf niet toe in staat achtte. Soms dom, maar nooit met spijt. Gewoon omdat ik me van geen kwaad bewust ben. Naïef? Ja. Impulsief? Ook.

Ik, noch mijn naasten hebben daar problemen mee. Dat is maar goed ook, gezien het feit dat ik nog met drie anderen mijn huis deel en zij met mij opgescheept zitten.
Hier en daar word ik wel op mijn strepen gezet door mijn geliefden. “Ma, doe normaal!”, “Ma, hou op hoor ik schaam me rot!” en “Ma, ga weg!”, zijn uitdrukkingen die regelmatig tegen mij gezegd worden. Maar ik weet zeker dat er wel van me gehouden wordt, ook al twijfel ik daar op zulke momenten wel aan en zijn zij dus duidelijk de meest volwassen personen op dat moment.

Ik doe gek. Ik doe graag gek en voel me daar goed bij.
Wanneer we ergens lopen bijvoorbeeld, maakt niet uit waar, dan kan ik zomaar ineens heel hard “HAAAAAAAAI” roepen tegen een willekeurige voorbijganger. Het mooiste is dat ze vaak ook iets van dien aard weer terugroepen naar mij.
Vaak lachen mensen met me mee. Of, nu ik erover nadenk, word ik zelfs misschien wel uitgelachen. Maar ook dat boeit me niet.
Het houdt me jong van geest zullen we maar zeggen.

Gisteren stuitte ik op een filmpje van een stel oude [lees 50plus] dames die schijt hebben aan alles en blij zijn met hun cellulitis, hangtieten, striae en zakken onder hun ogen, dubbele kinnen en rimpels zo diep als de Maas. Ik had hem al eens eerder gezien, maar vind hem geweldig! Ik kan mezelf met hen wel identificeren, ik kan me wel vinden in hun teksten en gedachtes.

Nu ben ik dus op zoek naar een aantal dames die met mij een videootje willen opnemen zoals dit stelletje dames doet. Dat lijkt me zo verhelderend en heerlijk om te doen.

Met al je confronterende gebreken en lichamelijke ongemakken een heerlijk lied inzingen. Er de spot mee drijven. Er is tenslotte al genoeg ellende te horen en te zien.

Helaas ben ik in mijn vriendenkring de enige 50plusser tot nu behalve dan mijn buurvrouw, maar zij doet al aan mee aan Nederland in beweging van omroep Max en zij zal er wel te moe voor zijn.

Liefs.

13 gedachten over “50plus, maar nog niet volwassen dus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s