Persoonlijk

Ben jij weleens begaffeld?

Limburg, het land van de kersen-, aardbei- en pruimenvlaaien, zoeervleisj en begaffeld.

Brabant, het land van de Bossche bol, het lekkerste worstenbroodje en trappistenbier.

In de sauna hebben W en ik een stel ontmoet, zo’n stelletje waar je de hele dag mee lachen kan, waarvan je denkt dat dat wel eens vrienden zouden kunnen worden uiteindelijk. Een overduidelijke klik hebben wij met elkaar.

Je kent elkaar alleen maar naakt wat op zich al spannend genoeg is, dus jezelf heb je allang (letterlijk) blootgegeven. Je staat helemaal open voor elkaar en hebt geen (voor)oordelen over elkaar. Je weet niet hoe ze er ‘in de kleren’ uit zullen zien en kan dus daaraan ook nog niet aflezen wat voor ‘types’ het zijn. Je kent alleen hun pure ik. De rest is afwachten.

Het moment dat je vindt dat het tijd wordt om elkaar eens te ontmoeten spreek je af om gezellig bij elkaar te komen.

Deze keer kwamen ze getweeën dus naar ons huis getogen. Een flinke rit, een flink eind. Want tenslotte geldt ook; wat je van ver haalt is lekker.

De mannen delen dezelfde hobby, namelijk PSV en ik denk dat W inmiddels ook behoorlijk is aangestoken door het ‘goudzoekersvirus’ door de mannelijke helft van de 2.

We zijn een tijdje aan het goudzoeken gegaan en hebben een ijzeren ik-haal-de-haak-uit-de-bek-van-de-vis staafje, een aantal Redbull lipjes, een stukje blik en zowaar ook een muntje waarvan we (nog) niet weten vanwaar het komt of hoe oud het is. Hij was in ieder geval flink geoxideerd. Maar dat zegt ook niets, dat gebeurt met veel dingen als je het in de grond stopt. Ik heb dat bij wijze van spreken ook met sommige planten die ik verkeerd verzorg.

De vrouwen hebben zo mogelijk nog meer raakvlakken met elkaar. Beiden zijn wij kapster, zitten allebei in de meest feestelijke fase van ons leven, wapperen beide de ene opvlieger na de andere weg, dezelfde kwaaltjes, zere voeten, allebei een dochter die schoonheidsspecialiste is en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Altijd fijn om je ‘gelijke’ hierin eens te treffen, altijd leuk om een stukje herkenning bij elkaar te vinden.

Door haar heb ik ook een nieuw woord geleerd, een Limburgs woord. Ze werd namelijk door een stalvlieg minstens op 3 plekken begaffeld.

Ik. Moest. Lachen.

Het zal zoiets betekenen als wat wij hier ‘begaaid’ noemen.

Limburg. Goed volk. Dat doen we nog eens.

Liefs.

Follow my blog with Bloglovin

7 gedachten over “Ben jij weleens begaffeld?

 1. Even las ik geswaffeld… A dirty mind is a joy…
  Wat je zegt van de sauna is mooi. Goede reclame voor de sauna, is het niet zo dat naakt niets verhuld en aldus ook minder spannend is dan kleding? Durf ik nu te zeggen sinds ik mijn sauna angst overwonnen heb (met de billenbloot). Ik ben zelf niet het type van gezellig kletsen met andere naakte mensen in de sauna, hoewel ik wel eens een kort praatje maak als het zo uitkomt,ben ik teveel Tukker voor denk ik en waarschijnlijk om dat ik daar voor een leeg koppie kom. Maar het is zeer zeker waar wat je zegt.
  Dan ook mooi dat het zo mooi klikt met kleding aan. 🙂 De klik… hmmm… daar zit ook een verhaal in. 😉 🙂
  xxx

  Like

  1. Geswaffeld? 😂😂 Typisch weer een mannengedachte. 😉
   Het ligt eraan hoe je het bekijkt denk ik, wat betreft de spanning.
   Ik vind tot rust komen in de sauna heerlijk, maar als je dat samen kan doen met mensen die je lief zijn is het nog leuker. Praten doe ik trouwens sowieso niet in de sauna, alleen daarbuiten.
   En een klik hebben met iemand is gewoon fijn, met of zonder kleren. 😊

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s