Met een knipoog

Komt een vrouw bij de dokter

Sinds ik met de overgang bezig ben en mijn weerstand slechter lijkt te worden, volgen de lichamelijke kwaaltjes elkaar in rap tempo op. Heb je in beginsel alleen nog maar last van die nare opvliegers, al snel komen daar andere ongemakken en ongemakjes bij.

Zo wordt alles droger, je huid, je haren en ja ook daar beneden. Das op zich niet zo erg want daar hebben ze smeerseltjes voor uitgevonden natuurlijk. Met en zonder siliconen, op waterbasis of zelfs met een smaakje. De keus is in zijn geheel aan jou, er is voor elk wat wils.

Met dat droge ongemakje kan zich tegelijkertijd een ander probleem aandienen. Een blaasontsteking is in deze fase van je leven namelijk zo gevormd. Het zit daar allemaal erg dichtbij elkaar zullen we maar zeggen.

Alle openingen in een gebiedje van hemelsbreed een centimeter of, pak em beet, 10? Schimmels en bacteriën kunnen zo dus snel elke opening in en kunnen je dus nare schimmelinfecties of blaasontstekingen bezorgen. Ook daar zijn dan weer smeerseltjes of pilletjes voor om het rein te krijgen, gelukkig maar.

Wanneer je lichaam overal plooien begint te krijgen omdat je nu eenmaal wat begint te lubberen overal, kun je dus op die plaatsen ook weer schimmelinfecties kweken, zonder dat je dat zelf wilt. Botox kan je dan redden, mits die infectie zich in je gezicht bevindt natuurlijk. In de huid onder je lubberende buikschortje is Botox geen optie. Liposuctie ook niet en een corrigerende buikwandcorrectie krijg je bij de verzekering ook niet voor elkaar, dus vaak heb je aan 1 zo’n tubetje crème ook niet voldoende en ruk je alles in grootformaat of gezinsverpakking aan. Altijd handig ook om bij de hand te hebben want je weet nooit wanneer het weer uitbreekt en het bespaart je dan meteen ook een bezoekje aan je huisarts.

Ik ging dus naar de huisarts voor een kleinigheidje vanmorgen. Van het 1 kwam het ander en voor ik het wist zaten de (vrouwelijke) arts en ik gezellig te keuvelen over ‘de overgang’. Zij begon overigens.

‘Wanneer was je laatste menstruatie?’ vroeg ze mij oprecht geïnteresseerd. ‘Ja gut, zo’n jaar of 2 geleden denk ik wel hoor’, antwoordde ik.

‘Hoe gaat het met de gemeenschap? Ben je erg droog daar beneden?, vroeg ze me. Aanvankelijk vroeg ik me af welke gemeenschap ze bedoelde, ze woont tenslotte in dezelfde gemeenschap als ik. Toen begreep ik ineens wat ze bedoelde en antwoordde ik ‘Seks gaat nog hoor, past allemaal nog precies en droog? Nou, dat valt wel mee. We hebben smeerseltjes op ons nachtkastje staan’

‘Opvliegers zijn vervelend hè meid’, ratelde ze verder. ‘En in jouw geval is het niet aan te bevelen daarvoor iets in te nemen. Het beste is dit gewoon uit te zitten’. Ik wist meteen waar ze op duidde en kon dat alleen maar beamen. ‘En’, zo zei ze ‘je bent deze periode dus gevoeliger voor schimmels en bacteriën omdat je nu eenmaal plooien gaat krijgen die je voorheen nooit had’. ‘Fijn’; zei ik sarcastisch, ‘dat geeft de burger moed!’

Tot slot zei ze nog wel ‘Ik vind je haar heel erg mooi, dat is beter dan dat donkere haar met zo’n landingsbaan op je scheiding’. ‘Precies!’, zei ik en liep tevreden haar spreekkamer uit.

Mijn conclusie van deze ervaring?

Ouder worden is zo vervelend nog niet, zolang je er de ernst niet van inziet tenminste.

Ik ging voor een rood plekje en eindigde met tips tegen droge gemeenschap. Ik zeg: ‘Niets meer aan doen.’

Liefs.

2 gedachten over “Komt een vrouw bij de dokter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s