Persoonlijk

Vertrouwen, hoop en liefde

Vandaag heb ik een heftig gesprek gehad met vrienden. Vrienden die wij hoog hebben zitten. Het gesprek ging over dingen loslaten, je ergens bij neerleggen en vooruit kijken.

Het verleden kun je nooit meer veranderen, je kunt niets meer herstellen. Wel kun je ervoor kiezen om je daar bij neer te leggen, dat het goed is zo en vanuit daar door te gaan met je leven. Het heeft je namelijk gemaakt tot de mens die je bent. Het heeft je gevormd, maar het brengt je echter nooit verder. Het remt je in je zijn en het laat je zelfs ‘hangen’ daar waar je niet wilt zijn.

Om verder te kunnen moet je dat wat geweest is, je toekomst niet langer laten bepalen. Recht je rug, kijk vooruit en leef nu. Laat het verleden je niet inhalen. Het mag het plezier niet uit je leven weghalen. Die keus heb je zelf. Je kunt dat toestaan of niet.

We krijgen in ons leven allemaal ons eigen kruis te dragen. We krijgen allemaal te maken met verdriet, moeilijke momenten en problemen. Laat alles wat je meemaakt je vormen tot een sterker mens, maar laat het je niet definiëren. Dat is iets wat ik heb geleerd het afgelopen jaar.

Vandaag heb ik geprobeerd mijn ervaringen en meningen hierin te uiten voor iemand en ik hoop echt, vanuit het diepst van mijn hart, dat mijn woorden er een heel klein beetje toe bijdragen dat ook zij de knop om kan zetten zodat haar leven weer wat meer kleur krijgt en dat het haar een zetje gegeven heeft in de goede richting.

Vertrouwen en hoop. Jezelf neerleggen bij iets waar je geen vat op hebt en blanco vooruit kijken. Dat is volgens mij waar het om draait in het leven.

Je leeft maar 1 keer. Dan toch veel liever zonder de zware last van je verleden.

Heb vertrouwen, heb hoop en heb lief. ♡

Liefs.

(Dit alles is overigens alleen mijn visie. Ik heb natuurlijk de wijsheid niet in pacht, maar dit is wat mij geholpen heeft.)

5 gedachten over “Vertrouwen, hoop en liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s