Persoonlijk

Huis met een hart

In de huiskamer werd behoorlijk fanatiek geplaystation’ed. Niet alleen door zoon met zijn vriendjes, ook door de papa en mama die het racen tegen elkaar wel heel erg leuk vonden. Het was altijd een drukte van belang in die kamer. Vaak 6, soms zelfs meer kinderen met de bijbehorende lachjes en kreten.

In de keuken werd door dochter(s) en mama vaak gekokkereld en gebakken. Vooral zelf taarten bakken was iets wat ze graag deden. Daar hoorde natuurlijk ook het proeven van het deeg bij, wat op zijn beurt weer soms zorgde voor misselijke maagjes. Het kliederen en knoeien zal voor altijd in hun herinneringen blijven. Zoals ook het gefoeter tegen elkaar als er weer eens iets niet lukte.

In het halletje werd altijd verstoppertje gespeeld door alledrie de kinderen en ook werd er op de billen van de trap af gesjeesd door de zoon des huizes met zijn kameraden. Dat heeft menig blauw plek veroorzaakt op hun tere en kleine kontjes.

Op de wc werd de ‘schijtstrjjd’ uitbundig vastgelegd. Er werd dan gespeeld alsof de wc ondergepoept werd (met natgemaakte ontbijtkoek die op e wc bril werd geplakt) Dat werd dan gefilmd, bewerkt en op YouTube gezet door ondergetekende. Wij waren de eerste echte Nederlandse YouTubes, alleen zijn we helaas nooit ontdekt.

De badkamer had geen slot, dat zorgde ook weleens voor vervelende situaties, maar toch had dat wel wat. Extra spanning zullen we maar zeggen. Het was geen grote badkamer maar het had wel alles wat je nodig had.

De slaapkamers waren de speelparadijsjes van de kinderen. Vriendjes en vriendinnetjes brachten daar veel tijd door, samen met de kinderen die in het huis woonden. Er werd wat afgespeeld met poppenhuizen, PlayStation, poppen en vooral ook paarden. Knuffels dan welteverstaan, echte konden zij boven niet kwijt. Vaak lieten de meisjes dan de paardjes buiten in de immens grote tuin spelen, grazen en galopperen. Er werd dan een paardenbak afgezet waarin ze wedstrijden deden samen met hun vriendinnetjes en hun paarden.

De zolder is van een grote emotionele waarde voor de oudste en tevens kleinste, vrouwelijke bewoner van het huis. Zij had samen met haar man, laten we die voor het gemak W noemen, de hele zolder van niets opgebouwd tot een mooie slaapkamer met hal en inloopkast. Twee dagen daarna liet het netvlies van de vrouw los, door al het harde klussen werd dat proces versneld.

Het tuinhuis heeft voor veel vertier gezorgd voor de kinderen alsook voor de ouders. Er werd in geslapen, gegeten en gedronken.

Al met al was het een prachtig huis, waarin hele mooie en slechts een enkele nare herinnering is gemaakt. Herinneringen die zij voor altijd in hun hart zullen bewaren en koesteren.

Het mooie huis. Het staat inmiddels te koop. Wachtend op haar nieuwe bewoners. Bewoners die hopelijk net als zij hele mooie, warme, intieme en bijzondere herinneringen zullen maken.

Een huis vol liefde. Een huis vol vrijheid en plezier. Een huis met een hart. ❤

Liefs.

Moge de volgende bewoners, straks als zij besluiten ook weer verder te gaan, met net zoveel liefde en plezier over hun huis praten als wij dat nu doen.For sale! Like, share en deel!

HUIS MET EEN HART

Funda

13 gedachten over “Huis met een hart

 1. Zo’n huis wil je toch met alle liefde overnemen? ❤
  Wat een mooie tijd heb je daar gehad en de kopers, want die kunnen niet om zo'n warm huis heen, zullen hier hopelijk ook zulke mooie tijden beleven. XXX

  Geliked door 1 persoon

 2. Je beschrijft het zo alsof je het eigenlijk jammer vindt om te vertrekken maar neem aan dat het een bewuste keuze is. Te hopen dat de volgende bewoners het ook zo ervaren en jullie in je nieuwe huis weer zo’n geschiedenis kunnen schrijven.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben er 14 jaar met heel veel plezier gewoond Anneke, maar er is een tijd gekomen om een stapje verder te gaan. De kinderen zijn groter en vliegen langzaam aan uit, het kost ons teveel moeite om het allemaal bij te houden. Het zat eigenlijk al 4 jaar in ons hoofd. Nu eindelijk de knoop doorgehakt. We zijn er klaar voor.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s