Persoonlijk

Je moet het een kans geven

Zoals de titel al doet vermoeden, je moet het de kans geven. Geen (voor) oordelen, maar blanco. Dat geldt voor een heleboel dingen heb ik bemerkt. Van iets kleins als een nieuw recept dat je uit gaat proberen en waar je van vindt dat de ingrediënten totaal elkaars smaak niet versterken en misschien zelfs wel verzwakken. Toch ga ik het proberen en niet alleen ik, ook mijn kinderen zullen het een kans moeten geven vanavond. Dat terzijde.

Ook bij meningsverschillen is het verstandig niet meteen van leer te trekken, maar eerst eens het verhaal van de tegenpartij aan te horen. Het kan zomaar zo zijn dat ook zij dingen zeggen die de snaar op de juiste plaats weten te raken. Niet alles is alleen maar goed zoals jij het bedacht had. Er lopen meerdere wegen naar Rome, Terschelling of Schiermonnikoog.

Vaak als je iets een kans geeft, zul je ontdekken dat er bijzondere dingen ontstaan en gebeuren. Automatisch worden dan ook grenzen vervaagd. Grenzen die er wel altijd zullen zijn maar die niet persé voel- en zichtbaar zijn. Het is fijn als dat kan, hoewel ook dit uiteindelijk wel van twee kanten dient te komen. Eenrichtingsverkeer? Daar hebben we allemaal niets aan. Iedereen zal wat water bij de wijn moeten doen bij te nemen beslissingen of andere zaken. In mijn geval ietsje meer wijn bij een klein beetje water.

Sinds bijna 2 maanden staat ons huis te koop. Ook daarbij geldt dat je het een kans moet geven. Persoonlijk dacht ik altijd dat wanneer iemand zijn huis te koop had staan, er simpelweg een bordje met ‘te koop’ in de tuin stond en er een paar stelletjes zouden langskomen waarvan 1 stel een bod zou doen en er een week later een bordje in de tuin zou staan met ‘VERKOCHT’ daarop. Helaas, niets is minder waar. Je huis verkopen is zwaar. Loodzwaar. Maar, ik geef het een kans en laat gewillig een ieder binnen die belangstelling toont.

Een kans aan iets of iemand geven lukt maar op 1 manier. Door blanco en open in het leven staan. Nu houdt iets me de laatste tijd wel serieus bezig. Hoe vaak zou je iets of iemand een kans kunnen geven? Ligt daar ergens een (onzichtbare) grens? Want tenslotte wil toch niemand over zijn eigen grenzen?

Liefs.

6 gedachten over “Je moet het een kans geven

 1. Ik vind dit eigenlijk 2 logjes in één.
  Het mooie zou zijn dat iedereen alles van 2 kanten zou bekijken, dat is meestal moeilijk omdat we vaak ofwel te gekwetst zijn of overtuigd van ons eigen groot gelijk!
  En dat huis, “de markt” is momenteel niet zo goed, maar het komt wel goed, echt, je moet maar 1 koper hebben!
  Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

  1. Je hebt gelijk. Ik vind open staan voor de ander een belangrijk iets. Niets wegwuiven en zeker niet bij voorbaat al.
   Over ons huis ben ik niet onzeker, dat komt wel goed. Wilde er mee zeggen dat een huis verkopen ingewikkelder is dan dat men denkt. Maar ook wel leuk en heel spannend elke keer.
   Liefs terug xx

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s