Met een knipoog·Persoonlijk

Ik ben ik

Als mensen je aan gaan spreken op het blog dat je schreef, moet je dat zien als compliment. Toch?

Nu weet een ieder die mij leest dat ik houd van lichtvoetig, van zelfspot, van een tikkeltje sarcasme en veel humor met een knipoog. Op zijn tijd echter schrijf ik dus ook graag over de wat zwaardere dingen in het leven. Op deze manier hoop ik de balans te creëren die ik graag wil vinden.

Nu wil het geval dat op mijn serieus aangelegde blogjes vaak geen reactie komt in mijn dagelijks leven. Er wipt natuurlijk weleens een Whatsappje binnen over het 1 of ander, maar nooit zoveel als met mijn blogjes met een knipoog. Of dit nu wat zegt over mij of over degene die mij leest, is mij overigens een raadsel. Wel is het zo dat de mensen waarmee ik omga in het echte leven net zoals ik ook een tikkeltje gek zijn. Gek in de leuke zin welteverstaan.

Vandaag kreeg ik een reactie via WhatsApp op mijn blogje over de vibrator en ander gerief. Een leuke reactie die me aan het lachen maakte. Het valt me op dat mensen die mijn stukjes lezen vaak een eigen beeld erbij hebben. Dat vind ik leuk. Daar doe ik het voor.

Ik schets natuurlijk met mijn stukjes een beeld over mezelf. Een beeld van mezelf met een klein stukje privé en een fantasiewereld die beiden als een rode draad door mijn verhaaltjes lopen. Deze twee raken zo met elkaar verstrengeld dat het voor de lezer een vraag, fantasie of vermoeden is hoe het eigenlijk echt in elkaar steekt allemaal. Wat zou er waar zijn wat E zegt en wat niet? Ik vind het heerlijk om die lichtvoetige stukjes te schrijven. Ik heb daar veel lol in. Bovendien helpt het me therapeutisch ook. Het geeft me vleugeltjes.

Feit blijft wel dat bij elk stukje dat ik schrijf het een ietsje autobiografisch is. Het is voor jullie alleen de vraag welk gedeelte dat is. Het beelddenken en fantaseren laat ik graag aan jullie over. Dat vind ik leuk.

Ik op mijn beurt zou wel graag willen weten wat voor beeld jullie van mij hebben na het lezen van al mijn verhalen en verhaaltjes. Nog veel benieuwder ben ik of jullie beeld van mij wel klopt. 😁

Liefs.

15 gedachten over “Ik ben ik

 1. Ik denk dat ik niet de enige ben die die blog misschien iets te persoonlijk vond. Met zelf reageren regelmatig bloggen en een herkenbare style creëren kom je aan een vaste groep volgers die die blog misschien beter oppakken.

  Like

  1. Ik blog niet persé voor een (hoog) aantal volgers. Ik schrijf omdat ik het leuk vind om te doen. Iedereen die me volgt heeft als t goed is mijn stukje gelezen ‘wie is toch die thuisbijmij?’ Daar staat dat niet alles in zijn geheel autobiografisch is. Ik schrijf over dingen waar misschien anderen niet eens over durven denken. Maar dit is wie ik ben. Dit is mijn stijl.
   Take it or leave it.

   Geliked door 2 people

 2. Je schrijft zo persoonlijk als je zelf wil, anderen hoeven daar NIET over te oordelen (zoals hierboven), blijf dan weg van een blog als je geen persoonlijke dingen wil lezen. Ik heb je leren kennen als een warme, kritische vrouw met een goed zin voor humor en zelfspot!! Ik hou enorm van je directe stijl!
  liefs xx

  Geliked door 1 persoon

 3. Mensen die een vaste groep volgers willen bereiken door maar gewoon lukraak te reageren op blogs zodat ze aandacht trekken, moeten zich maar gaan afvragen met welke reden ze bloggen. Jij schrijft vanuit jezelf, zonder gene, zonder terughoudendheid en op een manier die bij jou past.
  Laat dat nou volgers trekken die je wél op je blog wenst..
  Er blijven altijd van die zeikerds he 😉

  Geliked door 2 people

 4. Hoe lang is het geleden dat wij elkaar gezien hebben…. 36 jaar? W ken ik niet, maar beelddenken kan ik als de beste, dus ik heb er een heel leuk eigen “filmpje” bij. Schrijf lekker verder op deze manier; ik lach me rot en dat is heerlijk!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Je pakt het anders op dan ik bedoel. Ik volg je net en heb dus niet alles teruggelezen. En seksualiteit is niet een onderwerp waar mensen direct open over zijn. Je duikt dus een aparte hoek in en maakt dingen los. Heb ik dan kritiek nee je maakt zelf een tweede blog met een punt erin over reacties. Op blogs kan je meer doen met reacties dan in het echte leven. Veel mensen vinden zo’n onderwerp privé en reageren dus niet. Dus ga lekker door met je eigen ding daar is het jouw blog voor. Komen de reacties vanzelf.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb ook geen kritiek op je. In mijn reactie naar jou toe heb ik geprobeerd uit te leggen hoe en waarom ik blog. Geschreven woorden maken vaak dat dingen anders overkomen dan ze bedoeld zijn. Dat tweede blog is een blog waarin ik iedereen, niet specifiek jou, uitleg wat ik net zei. Ik ben ik en zo blog ik.
   Het punt dat ik probeer te maken is dit, ik blog op mijn manier. Ik blog niet om veel reacties te krijgen. Ik blog omdat ik hoop dat mensen er iets uit meepikken of dat ze er om kunnen lachen. Dar wil niet zeggen dat ik niet opensta voor mensen die anders bloggen dan ik.

   Nogmaals, mijn stukjes die ‘met een knipoog’ zijn geschreven, dient men ook zo oppakken. Met een knipoog. Mijn ‘persoonlijke’ blogs zijn meer voor de serieuze onderwerpen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s