Met een knipoog

Het ligt in bed en het snurkt

Lig je niet wakker van de rusteloze benen of van de nog nog steeds aanwezige en heftige (vooral nachtelijke) opvliegers, dan besluit je man wel je wakker te snurken. En hoe! Het maakt W in dit geval niet uit of hij op zijn rug, zijn zij of zijn buik ligt. Het snurken wordt er niet minder door.

Terwijl hij hele bossen om ligt te zagen wanneer hij lekker en zoetjes slaapt, lig ik met een washandje de talloze parels van mijn gezicht en andere lichaamsdelen te deppen, onderwijl luisterend naar het intense gebrul van W. Met intens bedoel ik ook echt intens! Op zulke momenten heb ik geen idee wat ik erger vind. Het gesnurk van W of die vreselijke warmte. Ik kan porren, duwen en trekken wat ik wil. Oké, ik krijg hem uiteindelijk wel wakker voor eventjes, maar het snurken gaat vrolijk door zodra hij weer slaapt en dat is meestal binnen 1 enkel minuutje. Ik heb werkelijk geen idee waar het aan ligt. Misschien dienen zijn amandelen geknipt te worden of heeft hij antisnurkspray nodig? Misschien is er iets mis met zijn huig?

Sinds dochterlief uit huis is zou je denken dat het niet zo erg meer is omdat ik, of W natuurlijk, altijd nog kunnen besluiten naar de oude slaapkamer van dochterlief te verkassen. Wij beiden hebben dat nog niet gedaan, niet aan gedacht, niet nodig geacht. Tenslotte is alleen ook maar alleen. En wie moet anders mijn lieflijke voetjes warmen?

Nu las ik laatst iets over een antisnurk plant. Die zou helpen tegen snurken, zei men. Ik heb zoveel mogelijk recensies en beoordeling gelezen op het wereldwijde web, maar ik kon echt niets vinden dat mij ervan overtuigde dat het werkelijk zou helpen. Het moest om een ananasplantje gaan, zei men. Zou het misschien helpen een doorgesneden ananas onder het bed te zetten? Zoals het ook helpt een doorgesneden juin (ui) onder je bed te plaatsen bij een verkoudheid? Afgezien van de stank die dat veroorzaakt, vond ik dat toen wèl het proberen waard vreemd genoeg. Maar bij die ananas heb ik toch zwaar mijn bedenkingen…

Neen, ik denk dat ik het laat voor wat het is en het laat zoals het is. Ik hou teveel van W om mezelf naar een andere kamer te verbannen om me vervolgens in een kil en koud bed neer te vlijen. Ik hou teveel van W om hem of mijzelf daardoor een rotgevoel te bezorgen. Ik wurm me lekker tegen hem aan. Op mijn zij met mijn benen opgetrokken, met mijn knietjes in zijn maag en mijn tere voetjes tussen zijn benen.

Een betere plek is er niet voor mij.

Bovendien moet het voor hem ook niet fijn zijn om altijd maar tegen mijn natte lichaam aan te liggen. 🙊

Liefs.

(Afbeelding afkomstig van @toosenhenktweet)

10 gedachten over “Het ligt in bed en het snurkt

 1. Mmm, met zeer veel herkenning gelezen. Dat snurken, grrr…ik slaap al jaren met oordopjes, wil niet naar een andere kamer. En lieverd, koop alsjeblief niet van die sprays enz, dat is zever in pakjes!!
  Liefs x

  Geliked door 1 persoon

  1. Ohhhh, met oordopjes? Hoor je dan ‘s-morgens je wekker wel? 😁
   Ellendig hè, snurkende echtgenoten. Maar naast een natte echtgenote liggen is ook niet iets waar ik blij van zou worden.
   Enne, die zever in pakjes laat ik lekker liggen. 💋

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s