Met een knipoog

Liefde met een dosis humor

Na de zware kost van mijn ‘op slot postje’ ben ik toe aan een wat relatief minder serieus iets.

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik de moeilijkste niet, hoewel sommigen van jullie daar waarschijnlijk anders over denken. Met mij kun je alle kanten op. ‘Jaja, behalve de goeie zeker dan?’ hoor ik menigeen van jullie roepen. Maar echt, ik ben enòrm flexibel, heeeeel ruimdenkend maar niet té (als je snapt wat ik bedoel) en kan veel hebben en heb gelukkig ook last van humor soms. Tenzij er iets in mijn leven speelt waar ik zelf geen invloed op heb en waarin mijn geduld op de proef gesteld wordt. Vol is vol bij mij, overlopen doe ik liever niet.

Nu hoor ik jullie denken ‘waar blijven die voorbeelden dan?’ Dus ga ik jullie verrassen met wat episodes uit mijn leven die accorderen met hoe ik ben.

Het feit dat ik de moeilijkste niet ben kan ik je vertellen, komt door het feit dat ik echt (bijna) altijd ja zeg op iets wat iemand van mij vraagt. Ongeacht of ik eigenlijk wel kan of niet. Ik doe wat je van me verwacht. Heb je problemen thuis en heb je iemand nodig? Bel gerust en ik kom. Wil je dat ik vanavond op je zoon kom passen? Bel gerust en ik kom. Heb je iets of hulp van mij nodig? Voordat jij bent uitgepraat ben ik al aan het regelen hoe ik die hulp zo snel mogelijk kan bieden en aan het zoeken wat naar dat wat jij wilt.

Verder ben ik echt heullllll ruimdenkend. Ik zal zomaar niet oordelen over iets dat anders is dan dat het volgens mij zou moeten of horen. Twee mannen op straat hand in hand? Helemaal top, geniet van elkaar. 2 Meiden in een intieme en innige omhelzing met elkaar? Fantastisch dat jullie dat doen en ook nog zonder schaamte! Be Proud! Sommige dingen gaan voor mij natuurlijk ook te ver en daar houdt mijn ruimdenkendheid terstond op. Sommige dingen vind ik gewoon Not-done. Wanneer mensen seks hebben met een dier bijvoorbeeld. Dat zij dat zouden willen is 1, maar dat ze zoiets ook daadwerkelijk uitvoeren gaat er bij mij niet in. Bij de meeste mensen niet denk ik. Dit is natuurlijk wel een heel extreem voorbeeld.

Maar heb jij bijvoorbeeld een andere mening dan ik over belangrijke zaken? Helemaal goed, ik zal jou niet oordelen en ik wens ook door jou niet veroordeeld te worden. Ieder heeft recht op wat hij vindt, denkt of voelt. Maar ik ook! Aan elke situatie zit een ‘goed’ en een ‘fout’, dat wil niet zeggen dat jij (of ik) per definitie goed zit. Ruimdenkend dus.

Incasseren doe ik veel. Soms te veel. Maar ik neem dat allemaal voor lief. Alles beter dan dat ik ergens tegenin ga en een nog rottiger sfeer creëer. Noem me dom, naïef of wat je wilt. Ik incasseer en ga verder met waar ik was. Zonder wrok. Zonder enige vorm van spijt, haat of boosheid.

Gelukkig ben ik ook gezegend met een gezonde dosis humor, zelfspot en relativerend vermogen. Dat laatste kwam pas later in mijn leven, de eerste twee heb ik mezelf al jong aangeleerd omdat ik merkte dat ik me daardoor beter ging voelen.

Humor is sterk en maakt meer kapot dan je lief is. Liefde ook trouwens. Ik bezit een combinatie van deze twee en kan de hele wereld aan en vermorzel alles wat kwaadwillend is. Want voor mij beste mensen, is er geen beter wapen dan liefde met een gezonde dosis humor.

Liefs.

16 gedachten over “Liefde met een dosis humor

 1. Hee toppertje wat een mooie blog. Met een glimlach deze blog gelezen. Ik herken mij daar zo verschrikkelijk goed in, of je het over mij hebt, was/ben namelijk net zo tenminste dat was mijn oude IK. Ik was met iedereen bezig. Bijna 4 jaar geleden werd mijn geduld erg op de proef gesteld zoals je weet, en dat doe het nog steeds. Heb nu samen met mijn nieuwe IK een heel ander leven, maar diep heel diep van binnen zit toch nog ,gelukkig, een stukje oude IK.
  Dikke kus.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Els. Ik denk dat wij beiden ons rugzakje goed hebben volzitten, maar dat we ook allebei niet vergeten zijn af en toe om alles te lachen en te genieten. Ons leven is niet meer zoals dat vroeger was en dat wordt het ook niet meer. Dat hoeft ook niet, zolang mijn leven een beetje blijft zoals het nu is ben ik dik tevreden. Ik koester wat ik heb. ❤️❤️

   Like

 2. Och lieverd eigen grenzen verdien je! Mensen maken misbruik van je en als jij eens hulp nodig hebt is er niemand voor je of iig niet degene die je verwacht. Tenminste mijn ervaring hoop, dat het je bespaard blijft hoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat weet ik. Dat is me in het verleden genoeg gebeurd. Maar ik kan geen wrok of haar koesteren, laat het liever rusten in vrede. Geen idee of je snapt wat ik bedoel, maar zo voel ik het ❤️

   Like

  1. Iedereen zou moeten kunnen leven op de manier die het beste bij hem of haar past en waar hij os zij zich het gelukkigst bij voelt. Dit is mijn manier van leven en ik ben daar zelfs een beetje trots op. Ik denk dat je doelt op dat stukje incassering dat ik beschreef? Geloof me, voor mij is liefde het antwoord, ik ken geen haat of boosheid (niet te lang althans). Op deze manier bescherm ik mezelf en houd ik grip op mezelf.
   (Ik weet dat je dit niet lullig bedoelde, net zo min als ik deze reactie lullig bedoel.)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s