Met een knipoog

Seksuele geschiedenis

Vanmiddag zat ik naar een serie te kijken met Linda de Mol en Jeroen van Koningsbrugge. Ik ben even vergeten hoe deze serie heet, maar ik denk dat veel van jullie wel weten welke ik hiermee bedoel. Meestal moet ik erg lachen om dit soort humor, het is ook een beetje mijn eigen humor. In deze aflevering hadden ze het over seks. De kwantiteit dan welteverstaan.

In mijn omgeving wordt er door nagenoeg niemand gepraat over hoe vaak en of zij seks hebben. Ik merk dat dat toch een puntje van misschien wel schaamte of taboe is. Misschien zijn er ook mensen die liever niet wíllen dat jij het weet en het liever privé houden. Dat is allemaal prima natuurlijk. Ieder zijn eigen standpunt. Ik daarentegen ben een enorm open mens. Je mag van mij echt alles weten. Van mijn schoenmaat tot mijn lichaamsmaten en van mijn cupmaat tot mijn leeftijd. Mij boeit het allemaal niet. Vraag het en ik deel het. Dus ik doorbreek graag dit taboe.

Ook op seksueel gebied ben ik best open. We doen het tenslotte allemaal, toch? De een misschien wat vaker dan de ander en de ander misschien met wat meer spanning en sensatie. Het is allemaal gewoon, allemaal normaal. We zijn op een dag allemaal begonnen met experimenteren tenslotte. Jong, onbesuisd en je van niets bewust betrad je het uiterst spannende en intieme, seksuele pad.

Ikzelf was een laatbloeier en bovendien ook ontzettend verlegen. Ik had de pech dat ik altijd veel jonger geschat werd dan ik werkelijk was. Op mijn zeventiende bijvoorbeeld werd ik constant achtervolgd door jongetjes die net 14 waren, soms ietsje ouder. Ik werd daar niet goed van, dus toen uiteindelijk de eerste serieus gegadigde zich bij mij meldde was ik dolgelukkig dat ik gezien werd en was ik dolgelukkig met mijn eerste tongzoen wat later uitmondde in een eerste seksuele ervaring. Wanneer je dan ‘s-morgens beneden kwam en je moeder zat haar ontbijt te nuttigen, dan wistje gewoon dat zij wist wat je uitgevreten had. Ook de mensen die je dan de hele dag onder ogen moest komen, hebben het onherroepelijk van je gezicht af kunnen lezen. Dat dacht je tenminste.

Op iets meer gevorderde en ervaren leeftijd deed je het met wat meer overtuiging en veel meer lef. Op de meest rottige plaatsen ook,. Ik moet er nu niet meer aan denken om naakt op het strand of in de duinen, met het zand in elke opening van je lichaam en de takken in je oren, de liefde hartstochtelijk te bedrijven. Wat een gepiel en geschraap was dat. In die tijd deed je het geloof ik elke dag wel, misschien zelfs vaker.

Op een gegeven moment komen er van al die wilde sekspartijen uiteindelijk kindertjes. 3 in mijn geval. Alle moeders onder ons kunnen zich vast nog herinneren hoe kapot we elke dag waren omdat we de hele dag druk bezig waren met de opvoeding van de kinderen en het huishouden en misschien ook nog onze banen. 2 keer in de week was de max wel. Allebei de keren ook uitgekiend in het weekend zodat je man er dan de hele week weer tegenaan kon en jij ook. Doordeweeks was je immers te moe, of had je hoofdpijn.

Inmiddels zijn W en ik beiden 50 plussers en zijn we nog steeds met regelmaat aan het stunten in bed. Want, misschien zul je het beamen, je lichaam en je lichamelijke toestand veranderen als je ouder wordt en het is zoeken naar een nieuwe balans. Ook zijn de kinderen vaker niet dan wel thuis of zelfs al uitgevlogen, dus je kunt wat makkelijker en vrijer handelen. Alles bij elkaar kun je je dus vrijer bewegen in je eigen huis, zonder pottenkijkers.

Hoe vaak wij het nu doen? Hoor ik jullie nu denken. Daar kan ik helaas niet een eenduidig antwoord op geven. Dat is namelijk van een heleboel factoren afhankelijk, maar laten we het erop houden dat we minstens 1 keer per jaar een hele spannende affaire beleven. Op die momenten heb ik mijn eigen Mr. Grey en W zijn eigen Anastasia.

Liefs.

29 gedachten over “Seksuele geschiedenis

 1. Jee Elliebellie,

  Dit is de eerste blog die ik van je lees! Haha en wat voor eentje! 🙂 ik herken de 1e ervaring en het denken dat werkelijk IEDEREEN het aan je kon zien! Inmiddels ook 3 kindjes verder die allemaal zijn uitgevlogen.. Maar doen we het daardoor meer dan voorheen? Nee, ik denk het niet. De kwantiteit is ongeveer hetzelfde de kwaliteit daarentegen beter..

  Leuke blog! En mijn complimenten voor je schrijfstijl 👌😗

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat leuk dar je mij komt lezen! Dat vind ik super! Zodra je een beetje op mijn blog rondneust, zul je zien dat er nog veel meer van dit soort blogjes zijn. Ook wel wat serieuzere.
   Dank je wel voor je compliment. Dat vind ik leuk om te horen en daar doe ik het voor.
   😘

   Like

 2. Ik was net samen met mijn oudere vriend toen mijn buurman vroeg of ik een relatie hsd met mn vriend. Ja. Is ie goed voor je. Ik heb helemaal nergens ook maar iets te klagen. Mooi zo. Een directe vraag geeft een direct antwoord. Zolang je het leuk heb Is het goed toch.

  Geliked door 1 persoon

 3. Seks…wie is er niet groot meegeworden? 😉
  Is het zo dat er een taboe op zit nog steeds? Tja… ik zou het normaler vinden dat er op poepen een taboe zit, want dat hoe ik niet te weten van mijn collega’s hier… zei de beelddenkeer. 😉 x

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben er in ieder geval NIET groot mee geworden haha. En taboe is er echt nog, bijna niemand is open over zijn of haar seksleven, tenzij op een feestje in beschonken toestand. 😬
   Vreemd eigenlijk dat dat nog steeds zo is in deze tijd.
   Beelddenken doe ik ook, poepen ook. Ik zal je de details verder besparen 😂😂

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat een heerlijk stukje. Ik was ook zo lang jong, en later koos ik oudere jongetjes uit. Nu weer jonger. Mijn Lief is 5 jaar jonger dan ik. Mijn eigen jonge god hahaha! Maar met chronische ziekte, man met drukke baan op in het westen terwijl je zelf als enige woonlocatie ter wereld in Oost Groningen wilt wonen + kind blijven er kwantitatief inderdaad weinig gelegenheden over om gezellig samen dagelijks alle hoeken van de slaapkamer te bekijken. Maar……bij ons is de kwaliteit geweldig, als mensen het willen weten. Mr. Grey en Anastasia taferelen hahahaha!
  Inderdaad is dit een onderwerp wat nauwelijks bij de koffieautomaat op tafel komt. Gek. Mijn collega’s en ik wisten indertijd zelfs onze hartslag, huidtype en bloeddruk vanwege de aard van ons werk. Zelfs is ooit gemeten hoe ik cognitief en fysiek reageerde op bepaalde erotische uitzendingen (ontwikkeling en onderzoek in medisch-technische hoek met onszelf als proefpersonen hahaha!). Dus we waren best open met elkaar 😀 Maar huis, haard en bed bleven onderbelicht.
  Zit hier nu te gniffelen achter mijn scherm. Heerlijke log. Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh wat ben ik blij met deze reactie Marije. Telkens als ik zo’n heet gebakerd logje schrijf ben ik bang dat ik mensen tegen de borst stuit. Dat is totaal niet mijn opzet, maar dat weet jij wel. Ik vind het heerlijk om dingen uit te spreken waar een ander juist moeite mee heeft. Vooral omdat iedereen zich er wel in herkent, maar het zelf niet durft uit te spreken.
   Niks mis met Mr Grey en Anastasia taferelen hoor, integendeel zelfs! Hoe ouder je wordt, hoe beter de kwaliteit, daar ben ik inmiddels wel achter 😁

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s