Met een knipoog

Wax happenin’

Altijd wanneer ik mezelf aan het ontharen ben vraag ik me af of er misschien een makkelijker manier is. Nu heb ik gelukkig een niet al te groot lichaam, maar wel veel haar. En niet alleen op mijn hoofd als je begrijpt wat ik bedoel.

Oksels ontharen is voor mij geen probleem, daar gebruik ik scheergel en een krabbertje voor. Heel soms wordt dat gebied onthaard met hars, dan blijft het allemaal net iets langer zacht en blijven de haartjes ook wat langer weg. Mijn benen onthaar ik ook op die manier. Al jaren, eigenlijk al wel een jaar of 30 schaaf ik met een Gilette mesjes vakkundig over mijn gehele been van wel 70 cm. Ik ben dus zo klaar, zelfs als ik 2 benen doe. Het enige nadeel van je benen scheren vind ik dat je zo snel stoppeltjes krijgt. Dezelfde dag nog voelt het aan alsof je schuurpapierbenen hebt. Vooral voor degene die naast je ligt in bed een tikje vervelend misschien.

Ook heb ik nog 2 haren in mijn gezicht, waarvan 1 op mijn kin en de ander op mijn wang. Deze twee pluk ik er met een pincet heel gemakkelijk uit, daar heb ik verder geen speciale handelingen bij nodig. Zolang het bij twee blijft hoor je mij daarover verder ook niet klagen. Ik ken namelijk ook vrouwen die hebben van die bossen onder hun neus. Zoveel dat het een man zeer zeker niet zou misstaan. Stiekem hoop ik dat het bij mij nooit zover zal komen. Ik heb medelij.

Om de spanning nog wat op te voeren wil ik het ook nog eventjes met jullie hebben over het gebied waar velen van ons zich een klein beetje voor schamen of zich misschien iets ongemakkelijk bij voelen. Onbewust, maar toch. Hiermee bedoel ik natuurlijk de schaamstreek, het woord zelf zegt het eigenlijk al. Ik weet niet hoe jullie dat gebied ontharen en je hoeft het mij ook niet te vertellen als je dat niet wilt, maar ik wil wel mijn ervaring met jullie delen.

In eerste instantie liet ik daar de boel, de boel en het tierde welig. Later werkte ik alleen mijn bikini-lijn bij. Knipte datgene weg dat onder de bikinibroek vandaan priemde. Nog iets later fabriceerde ik daar leuke streepjes en driehoekjes zoals zovelen van ons dat deden.

Momenteel ga ik helemaal los. Ik ga dan op de grond zitten met een pot warme wax en een spatel voor me. Smeer de hele handel in en wacht geduldig tot het prakje voldoende is afgekoeld en trek het daarna in 1, maar meestal meer, vloeiende bewegingen hardhandig los. In een kleine 10 minuten ben ik dan af van mijn weelderige haardos. Ik ben dan zo glad en kaal als een aal terwijl ik met een hartslag van 160 nog even moet zien bij te komen en als een dolle zit te trillen. Want man man man wat doet het pijn als je jezelf daar beneden van je haren verlost.

Liefs.

28 gedachten over “Wax happenin’

 1. Ok, we gooien de remmen los… Here we go…
  Wij houden ook van glad en netjes geschoren en getrimd. Hetzelfde verhaal, vroeger netjes bikinilijn en dat was het, daarna…helemaal hetzelfde als bij jou :).
  Waxen? Daar? Is dat niet de hel?? En komt dat wel goed, met al die gevoelige openingen en kan dat geen kwaad die wax, en, en, en???

  Geliked door 2 people

  1. Schat, waxen is da bomb! Echt! Je moet de hele boel gewoon lekker strak trekken en daarna de wax erop smeren. En dan tegen de haargroei RATS eraf met de hele zooi. Euhhh ik weet natuurlijk niet waar jij allemaal haar hebt zitten, maar bij mij zit er in geen enkele opening ook maar 1 haartje? En de wax stroomt ook echt je gevoelige openingen niet in, je moet je lippen stijf op elkaar houden zullen we maar zeggen.
   En ja, het doet pijn (vooral die lippen 😂) maar hoe strakker je het trekt, des te makkelijker gaat t. Je moet t gewoon eens proberen. Zoals ik altijd zeg; brazilian to the wax.
   En sorry voor de ludieke manier van mijn schrijven, maar kan het op een meer intellectuele manier niet uitleggen 😂

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik moet alles daar met een scheermes doen, omdat voor mannen waxen daar nogal een klotezooi kan opleveren. 😉 En als je de boel scheert down under, kom je er ook achter hoe snel het daar groeit… de haartjes Ellie! ;-)… het haar groeit daar harder dan op je hoofd!

  Geliked door 2 people

  1. Klotezooi of kutzooi, ik zie het verschil niet hoor. Mannen kunnen zich ook waxen. Sterker nog, ik wax W ook. Gewoon een kwestie van het hele zaakje goed strak trekken voordat je smeert en ook voordat je trekt. De wax Michiel, de wax! 😉

   Geliked door 2 people

 3. Hahaha Elliebellie 🙈 echt met hars? Maar dan ook overal daar van onder? Bbbrrrr.. Ik doe alles met het mesje. Ritueeltje onder de douche dus zo klaar! Ik hou ook niet van haar daar (waar wel) en mijn dochter van (nu 23) vond het ook heel raar toen ze erachter kwam dat er ook vrouwen waren met haar daar. Ze had het immers alleen bij papa gezien.. mama heeft daar geen haar! Toen bij haar de eerste haartjes kwamen wilde ze die dan ook meteen weg! Zover ik weet heeft zij nog nooit zo’n weelderige volle bos gehad daar 😉
  Haartjes op mijn kin zijn er bij mij iets meer … verschrikkelijk vind ik het als ik vrouwen zie die dat lekker laten gaan. Zodra er iets voelbaar uit mijn kin komt pak ik mijn pincet (eerst probeer je wat met je nagels natuurlijk) en trek dat meteen weg! Ik heb mijn man gevraagd dat als ik ooit in coma raak (even afkloppen) dat hij wel moet controleren of ik er nog ‘netjes’ bij lig 😄
  Wat heb je dit weer leuk geschreven Ellie.. 🤗🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸

  Geliked door 2 people

  1. Ik kan er niet tegen met een scheermessen. Ik zit dan altijd helemaal onder de bultjes en jeuk !
   Het enige nadeel als je jezelf waxt is dat je weet wanneer je het er af gaat trekken, dus bij voorbaat span je jezelf al aan. Als je het laat doen gebeurt het onverwachts en is t gebeurd voor je er erg in hebt. Het wordt er poezelig zacht van in ieder geval 😂😂
   Leuk dat je meeleest Yvonne. ❤️🤗

   Like

 4. Interessant.
  Ik ben flink behaard op mijn hoofd. De rest kan ik makkelijk handelen met een scheermesje. Ik heb nog nooit gewaxt. Leer ik hier nog eens iets bij, maar ik heb het dus niet echt nodig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Interessant is het in zijn geheel niet denk ik. Wel herkenbaar voor velen. Als ik me scheer met een scheermes sta ik binnen 5 minuten helemaal onder de jeukende uitslag. Geen doen voor mij. Wees maar blij dat je t met een mesje af kunt.

   Geliked door 1 persoon

 5. Alleen al toen je zei (ik parafraseer): ‘dan ga ik op de grond zitten en smeer ik mijn schaamstreek vol met wax’, gaan bij mij de rillingen over de rug. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd op die manier, maar alleen al het idee om dat te gebruiken brrrrrr.
  Nee ik scheer gewoon. Dan maar wat vaker, dat is niet anders…

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zijn allemaal vooroordelen Stefanie. Echt. Het principe van wat de boer niet kent dat eet hij niet. Bij mij werkt dit beter dan wanneer ik mezelf scheer. Een ieder moet fijn doen wat hij of zij zelf graag wil. Dat is het belangrijkst.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet nodig heb, ik scheer en daar ben ik tevreden mee. Zou het wel eens willen proberen bij zo’n professional: ik ben al verschrikkelijk met het aftrekken van een pleister 😂😂
    Ik las in je andere reacties dat je last krijgt wanneer je scheert, logisch dat je dan een andere manier zoekt 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s