Met een knipoog

Gepikeerd

Soms heb je van die dagen waarvan je denkt, aan wie ligt het?

De hele dag loop ik al tegen mensen aan, figuurlijk dan gelukkig, die gepikeerd raken door mij. Of ik door hen. Misschien ligt het aan de manier waarop men praat, misschien ligt het aan de manier waarop men iets oppikt, misschien is iemand precies vandaag ongesteld geworden (Thank God dat ik die ellende gehad heb), of misschien zie ik spoken? Of beren?

Het begon vanmorgen al redelijk vroeg toen ik een gesprek aanging met iemand, gewoon uit belangstelling en interesse. Op een of andere duistere manier kon diegene mijn gesprek niet zo heel erg waarderen. Ik schrok er eigenlijk een beetje van, ik raakte door deze reactie op mijn beurt dan ook lichtelijk gepikeerd. Maar enfin, ik laat me door 1 rot ei nog niet de dag verpesten. Dus floot ik verder de dag in.

Tot het moment dat ik een ander aansprak en ook daar verkeerde wind naar toe blies kennelijk. Flabbergasted was ik. Totally flabbergasted. Hoe kon het dat op 1 dag, 2 mensen mij verkeerd begrepen of verkeerd mijn lippen lazen? Hoe was het mogelijk dat ik 2 keer in een halve dag gepikeerd raakte? Dat mensen datgene wat ik te melden had verkeerd interpreteerden? Formuleerde ik mezelf fout? Legde ik de klemtoon verkeerd? Gebruikte ik te weinig, of juist teveel emoticons?

Nummer drie sloeg de kroon vandaag. Goedbedoelde adviezen, meningen en uitingen die ik deed, ook die deden hun werk niet zoals ik ze in mijn hoofd gepland had. Oké, ze waren niet geheel gevraagd. Totaal ongevraagd zelfs. Misschien is dat het? Dat ik gesprekken aanging zonder erbij na te denken? Dat ik me niet afvroeg of het wel gepast is om mijn mening ergens op te projecteren?

Maar beste en lieve mensen, als ik me bij mijn vrienden, familie en kennissen al niet meer volledig kan uiten, bij wie dan wel?

Het moet vandaag wel de Nationale ik-pikeer-en-raak-gepikeerd-dag zijn. Anders kan ik het niet verklaren.

Liefs. Xx

4 gedachten over “Gepikeerd

  1. Mensen lopen vaak op de “toppen van hun tenen”, zoals ze dat hier zo mooi kunnen zeggen. Jammer, want dan ontstaat er gauw miscommunicatie. Maar je hebt gelijk, bij echte vrienden mag dat niet kunnen en moeten alle partijen zichzelf kunnen zijn!
    Wat jammer…
    Liefs xxx
    Ps: zeg tegen mij maar wat; ik zal niet “bijten”. 🙃🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s