Persoonlijk

Een ervaring rijker

Afgelopen vrijdag heb ik een (gelukkig eenzijdig) auto-ongeluk gehad. Ik reed op een provinciale weg waar je 80 mocht en dat reed ik dus ook. Om een voor mij nog steeds onverklaarbare reden raakte ik met mijn rechter voorwiel in de natte, modderige berm. Ik schrok en stuurde de auto weer de weg op. Dat ging iets te schielijk en ik belandde bijna op de andere weghelft. Daar zag ik een tegenligger naderen en ik gaf in paniek nog eens een zwieper aan mijn stuur waardoor ik weer in de berm kwam. Daar was er geen houden meer aan en daar begon mijn autootje te tollen terwijl ik ondertussen naar de kat keek of hij nog oké was. We kwamen net terug van de dierenarts. Na flink wat meters eindigde dit avontuur voor mij en Yuki achteruit in een sloot.

Ondertussen hadden mensen van het bedrijventerrein aan de overkant van de weg, de hulpdiensten al ingeroepen en alle bombarie arriveerde binnen 10 minuten. Brandweer, politie, ambulance, bergingsdienst en zelfs een duikersteam was ook al onderweg. Zij konden gelukkig voortijdig huiswaarts keren.

Ik klom uit het raam, ging met de ambulancebroeder mee de ambulance in, werd onderzocht, goedgekeurd en mocht weer mee naar huis.

Nog nooit heb ik zo’n angst gevoeld als in die misschien, wat zal het zijn, 20 seconden? Misschien nog korter zelfs? Het wonderbaarlijke was dat ik er vrij rustig onder bleef en me totaal niet afvroeg waar ik allemaal mee bezig was, of waar dit zou eindigen. Ik onderging het gewoon. Ik dacht verder helemaal nergens over na. Wel raakte ik lichtelijk in paniek toen ik doorkreeg dat ik in een sloot beland was. Ik wist immers niet hoe diep deze was en zag mijn auto en mijzelf in gedachten al kopje onder gaan.

Godzijdank heb ik er niets aan overgehouden, behalve dan een beurs gevoel en de schrik. Ook Yuki lijkt er niet onder geleden te hebben. Ik heb engeltjes bij me gehad. 2. En ik weet ook al wie dat waren. Papa en mama. ♡

De moraal van dit verhaal? Draag altijd je gordel en geniet van het leven en het moois om je heen. Het kan zomaar, in 1 klap, allemaal voorbij zijn. Heb elkander lief.

Liefs, Ellie xx

9 gedachten over “Een ervaring rijker

  1. Kan het me helemaal voorstellen, wij zijn ooit ook eens weliswaar met gladheid de sloot ingereden, gelukkig een ondiepe en zaten we binnen no time op het dak allebei zonder dat we achteraf nog weten hoe….. Sterkte er mee. Hoop dat je er geen angst aan over houdt. Dat heb ik nog wel een tijdje gehad zeker met gladheid.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s